Valpkull efter "Mimmi" Big Brazzel For Your Eyes Only och
"Eros" SEU(U)CH NUCH RU CH Barecho Just A Striking Image

född 23 juni-2011
 (2 hanar och 1 tik)

Tidigare valpkullar

Aktuella valpkullar

Planerade valpkullar


KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER PÅ VALPARNA
EFTER MIMMI OCH EROS(Klicka på bilderna för att få mer information om hundarna)
Både Mimmi och Eros har A-höfter, är ögonlysta utan anmärkning och är fri från fucosidosanlag. Eros är DNA testad för Cord 1 och fri och Mimmi är efter testade och fria föräldrar.
Mimmi är dotter till "Cindy" Fire’n Ice Angeleyes och Charlie och ägs inte av oss, men vi kommer att låna henne för en kull valpar. Hon är brun och vit och är en mycket trevlig och mjuk hund. Hon är alltid positiv och skrattar nästan hela tiden. Hon älskar att dagligen vara med sina kompisar och leka och hon är en duktig simmerska och hon gillar att bära på saker. Mimmi är bara utställd två gånger och har ettor båda dessa gånger.

Eros är brun , vit med tantecken. Han är en mycket vacker och trevlig kille, som även han skrattar och gillar att bära på saker och har stor passion för vatten. Han har 9 valpkullar, 7 i Sverige, en i Norge och en i Finland, se bilder på hans tidigare valpkullar under Eros avkommor.  Han är svensk och norsk utställningschampion och har totalt 11 BIM, 3 BIR och 2 BIG, BIS-5 samt 5 cert (2 i Norge) och 5 CACIB. 2008, 2009 och 2010 blev Eros springer östras utställningshund, 2010 blev han årets springer- 3 totalt.

 
Mimmi och Eros valpar 8 veckor                                                                     Mimmi och Eros valpar 7 veckor 

Mimmi och Eros valpar 6 veckor                                                                                                                   Mimmi och Eros valpar 5 veckor

  Mimmi och Eros valpar 4 veckor

                    
  Mimmi och Eros valpar 2 veckor                                        Mimmi med sina nyfödda valpar    

Big Brazzel Quantum Of Solace "Leo"

Hane


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                              4 dygn

Big Brazzel Quality Choice "Theo"

Hane


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                                               4 dygn

Big Brazzel Queen For A Day "Hera"

Tik


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                                                              4 dygn

KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER PÅ VALPARNA
EFTER MIMMI OCH EROS


Valpträff med valpar från Chanel och Sammys valpkull, Chelsea och Egons valpkull och Mimmi och Eros valpkull


valpar från Chelsea, Chanel och Mimmis kullar
Söndagen den 25 september var det dags för valpträff för Chelseas valpar som är drygt 7 månader gamla, för Mimmi och Chanels valpar som precis hade blivit 3 månader. Michaels flickvän hade bakat en isländsk maräng jättetårta och Andrea och Christer hade gjort en god tomatsoppa på 20 liter och till det hade vi nygräddade frallor med ost till. Vi bor ju inte jättestort men på något magiskt sätt fick ett 30-tal personer och ett 20-tal hundar plats i vårt kök, uterum och hundgårdar.


Vädret var verkligen perfekt, det var lagom varmt och solen tittade fram lite då och då och efter att vi hade ätit och fikat så bar det i väg mot Lundafältet, ett närliggande grönområde där vi skulle träna valparna. Lia som redan på morgonen hade förberett en aktivitetsbana och lite annat var vår valpinstruktör för dagen. Då vi var ganska många och valparna var i så olika åldrar så delade vi in oss i 3 olika grupper.

Lia som förövrigt är hundinstruktör hade gruppen med valplydnad och hon gav massor av tips och råd bland annat hur man koppeltränar på ett effektivt sätt med sin hund, hon visade vikten av att man har en bra kontakt med sin hund och visade på olika kontaktövningar, inkallning och hanteringsträning och en del andra bra moment som ingick i hennes program. Lia hade dessutom gjort en utmärkt aktivitetsbana där hundarna skulle prova lite olika moment som också ingår i valplydnaden.

 


Andrea visade på grunderna inom utställning och alla fick träna på att springa fint och ställa upp sin valp på bästa möjliga sätt.

 
 
Lotta och Anette från kennel Soludden som har en dotter till Chelsea berättade om viltspår och jaktträning.


Grupperna bestod av av 4-6 hundar och alla fick prova på allting i lugn och ro. De små valparna behövde nämligen vila och sova en stund emellan aktiviteterna.

Som avslutning på dagen så anordnade vi ett springerrace och alla valparna delades in i två grupper, de äldre och de yngre och så fick de springa en sträcka på cirka 20 meter så fort de kunde, flitigt påhejade av sina mattar, hussar och vi övriga. Alla var jättesnabba och det handlade om tiondelssekunder för att skilja ekipagen åt. Första platsen bland de små valparna delades av Theo som är son till Mimmi och Athos som är son till Chelsea. Bland de större valparna vann Rasmus, alla andra kom tvåa. Sedan var det prisutdelning till alla duktiga valpar och deras fantastiska ägare. Det blev även en gemensam fotostund där alla trötta valpar lyckades titta rakt fram in i kameran några sekunder. 
Mimmi och hennes matte var snälla och kom och hälsa på.

Efter valpträningen så var det lite efterfika för de som ville.

Alla jobbade mycket bra och var så duktiga och det var en fröjd att se hur duktiga alla valpar och deras ägare var.

Stort jättetack för att ni kom allihopa och för att ni är dem ni är med era duktiga hundar Liza, Rasmus, Chester, Saga, Theo, Sickan, Athos, Bandit, Tyra, Stella, Cecilia, Cooper och Cornelia. Även stort tack till Lia, Andrea, Lotta, Anette, Christer med fler.
En annan sak som imponerade mycket var att alla kom till denna träff utom Izzie som bor i Brasilien, Hera som bor i Grekland och Leo som i dag startade på sin valpkurs i Göteborg.

Senast uppdaterad: 2016-06-23