Valpkull
efter "Chelsea" SEU(U)CH Big Brazzel Born To Be Wild och "Egon" CIE, SV-04, SVCH, SU(u)CH, NORDCH, NORDV-06, VWW-10 Trollängens Maximum Effect
född 2011-02-04 (3 hanar och 4 tikar)

Tidigare valpkullar

Aktuella valpkullar

Planerade valpkullar


KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER PÅ VALPARNA
EFTER CHELSEA OCH EGON


(Klicka på bilderna för att få mer information om hundarna)
Chelsea och Egon har A-höfter, Egon är fucosidostestad och fri, Chelsea är fri från fucosidosanlag, båda är ögonlysta utan anmärkning.

Chelsea är brun, vit med tantecken. Hon har blivit Best in Show-valp-2, 3 gånger vid 4 månaders ålder, samt Best in Show valp vid ett flertal tillfällen. Vid debuten i juniorklassen vann hon den med CK och placerade sig som 2:a bästa tik totalt. Vid 11 månaders ålder blev hon Best in Show på springer östras utställning-2009 samt BIR i Visby med sitt första cert.
  Chelsea blev 2009 årets juniorspringer och kom totalt på 10:e plats som årets utställningsspringer. Sitt andra och tredje cert samt BIM blev hon i Visby i maj-2010, tyvärr hade hon ännu inte fyllt 2 år utan fick vänta på sin championtitel. Chelsea fick sitt sista cert och BIM och därmed sitt svenska championat då hon var 2 år och en vecka gammal. Hon är en mycket mjuk hund som gillar närhet. För att se mer bilder på Chelsea och få mer information om henne, se Chelses sida

Egon är brun och vit och en mycket välmeriterad hanhund, han har bland annat blivit BIR 28 gånger och BIM 26 gånger, han har blivit BIS och BIG placerad vid ett flertal tillfällen genom åren. Han har avkommor i många länder runt om i Europa, för att se bilder på Egon och få mer information om honom, se Egons sida kennel Lizziardhs

nyfödda
 
4 veckor

6 veckor

7 veckor

8 veckor foto Cia Lindroth8 veckor foto Cia Lindroth

Big Brazzel Hold The Dream "Rasmus"

Hane8 veckor foto Cia Lindroth

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2,5 veckor

1dygn gammal

Big Brazzel Higher And Higher "Cooper"

Hane
8 veckor foto Cia Lindroth


7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2,5 veckor

1dygn gammal

Big Brazzel High Sociaity "Chester"

Hane 8 veckor foto Cia Lindroth

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2,5 veckor

1dygn gammal

Big Brazzel Hot Sensation "Cornelia"

Tik8 veckor foto Cia Lindroth
 
7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2,5 veckor

1dygn gammal

Big Brazzel Hot Enough "Izzie"

Tik8 veckor foto Cia Lindroth

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2,5 veckor

1dygn gammal

Big Brazzel Hot Effect "Saga"

Tik8 veckor foto Cia Lindroth
 
7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2,5 veckor

1dygn gammal

Big Brazzel Hot And Wild "Liza"

Tik8 veckor foto Cia Lindroth

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2,5 veckor

1dygn gammal
KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER PÅ VALPARNA
EFTER CHELSEA OCH EGON


Valpträff med valpar från Chanel och Sammys valpkull, Chelsea och Egons valpkull och Mimmi och Eros valpkull


valpar från Chelsea, Chanel och Mimmis kullar
Söndagen den 25 september var det dags för valpträff för Chelseas valpar som är drygt 7 månader gamla, för Mimmi och Chanels valpar som precis hade blivit 3 månader. Michaels flickvän hade bakat en isländsk maräng jättetårta och Andrea och Christer hade gjort en god tomatsoppa på 20 liter och till det hade vi nygräddade frallor med ost till. Vi bor ju inte jättestort men på något magiskt sätt fick ett 30-tal personer och ett 20-tal hundar plats i vårt kök, uterum och hundgårdar.


Vädret var verkligen perfekt, det var lagom varmt och solen tittade fram lite då och då och efter att vi hade ätit och fikat så bar det i väg mot Lundafältet, ett närliggande grönområde där vi skulle träna valparna. Lia som redan på morgonen hade förberett en aktivitetsbana och lite annat var vår valpinstruktör för dagen. Då vi var ganska många och valparna var i så olika åldrar så delade vi in oss i 3 olika grupper.

Lia som förövrigt är hundinstruktör hade gruppen med valplydnad och hon gav massor av tips och råd bland annat hur man koppeltränar på ett effektivt sätt med sin hund, hon visade vikten av att man har en bra kontakt med sin hund och visade på olika kontaktövningar, inkallning och hanteringsträning och en del andra bra moment som ingick i hennes program. Lia hade dessutom gjort en utmärkt aktivitetsbana där hundarna skulle prova lite olika moment som också ingår i valplydnaden.
Andrea visade på grunderna inom utställning och alla fick träna på att springa fint och ställa upp sin valp på bästa möjliga sätt.

 
 
Lotta och Anette från kennel Soludden som har en dotter till Chelsea berättade om viltspår och jaktträning.


Grupperna bestod av av 4-6 hundar och alla fick prova på allting i lugn och ro. De små valparna behövde nämligen vila och sova en stund emellan aktiviteterna.

Som avslutning på dagen så anordnade vi ett springerrace och alla valparna delades in i två grupper, de äldre och de yngre och så fick de springa en sträcka på cirka 20 meter så fort de kunde, flitigt påhejade av sina mattar, hussar och vi övriga. Alla var jättesnabba och det handlade om tiondelssekunder för att skilja ekipagen åt. Första platsen bland de små valparna delades av Theo som är son till Mimmi och Athos som är son till Chelsea. Bland de större valparna vann Rasmus, alla andra kom tvåa. Sedan var det prisutdelning till alla duktiga valpar och deras fantastiska ägare. Det blev även en gemensam fotostund där alla trötta valpar lyckades titta rakt fram in i kameran några sekunder.

 
 
Mimmi och hennes matte var snälla och kom och hälsa på.

Efter valpträningen så var det lite efterfika för de som ville.

Alla jobbade mycket bra och var så duktiga och det var en fröjd att se hur duktiga alla valpar och deras ägare var.

Stort jättetack för att ni kom allihopa och för att ni är dem ni är med era duktiga hundar Liza, Rasmus, Chester, Saga, Theo, Sickan, Athos, Bandit, Tyra, Stella, Cecilia, Cooper och Cornelia. Även stort tack till Lia, Andrea, Lotta, Anette, Christer med fler.
En annan sak som imponerade mycket var att alla kom till denna träff utom Izzie som bor i Brasilien, Ira som bor i Grekland och Leo som i dag startade på sin valpkurs i Göteborg.

Senast uppdaterad: 2013-12-17