Valpkull efter "Chanel" SEU(U)CH Big Brazzel Time After Time och
"Sammy" CIE NORDUCH NORDW-10 Goldmoore´s Gold Dreamer,
född 24 juni-2011
 (2 hanar och 4 tikar)

Tidigare valpkullar

Aktuella valpkullar

Planerade valpkullar


KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER PÅ VALPARNA
EFTER CHANEL OCH SAMMY


 
(Klicka på bilderna för att få mer information om hundarna)
Både Chanel och Sammy har fria höfter, är ögonlysta utan anmärkning och är fria från fucosidosanlag. Sammy är  DNA testade för PRA Cord 1 och fri och Chanel är efter testade och fria föräldrar.
Chanel är brun, vit och tan och är 4 år  Hon är mycket mjuk, behaglig och trevlig hund. Hon har blivit best in show valp vid ett flertal tillfällen. I juniorklassen liksom i unghundsklassen hon fått flera CK:n och varit klassvinnare vid ett flertal tillfällen. Hon blev 2:a springer östras utställningshund 2008 och 3:a springer östras utställningshund 2010. Under 2009 fick hon en valpkull med 7 valpar, se tidigare valpkull.  I juli-2010 blev Chanel 2:a bästa tik och fick sitt första cert i Alfta. I augusti-2010 blev hon 2:a bästa tik igen och fick sitt andra cert och reserv-CACIB.

Sammy är en härlig kille som alltid är positiv och glad och mycket behaglig. Han är brun och vit och är 3 år gammal. Han har 11 cert, 7 CACIB, 10 BIR, 9 BIM flertal BIG och BIG-placeringar samt BIS-2, Sammy blev 2:a bästa utställningsspringer 2010. Se gärna fler bilder och få mer information om Sammy på kennel Goldmoore.

Chanel och Sammys valpar 8 veckor

Chanel och Sammys valpar 7 veckor

Chanel och Sammys valpar 6 veckor

Chanel och Sammys valpar 5 veckor

Ch
anel och Sammys valpar 4 veckor

 Chanel och Sammys valpar 2 veckor 

Chanel med sina nyfödda valpar

Big Brazzel Essence Of Gold "Bandit"

Hane


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                                   3 dygn

Big Brazzel Enjoy The Future "Athos"

Hane


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                                     3 dygn

Big Brazzel Everytime We Touch "Cecilia"

Tik


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                              3 dygn

Big Brazzel Elegant Lady "Stella"

Tik


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                                    3 dygn

Big Brazzel Ever So Cute "Tyra"

Tik


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                                    3 dygn

Big Brazzel Elegant Motions "Sickan"

Tik


8 veckor

7 veckor

6 veckor

5 veckor

4 veckor

4 veckor

2 veckor                                                                                                         3 dygn
KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER PÅ VALPARNA
EFTER CHANEL OCH SAMMY


Valpträff med valpar från Chanel och Sammys valpkull, Chelsea och Egons valpkull och Mimmi och Eros valpkull


valpar från Chelsea, Chanel och Mimmis kullar
Söndagen den 25 september var det dags för valpträff för Chelseas valpar som är drygt 7 månader gamla, för Mimmi och Chanels valpar som precis hade blivit 3 månader. Michaels flickvän hade bakat en isländsk maräng jättetårta och Andrea och Christer hade gjort en god tomatsoppa på 20 liter och till det hade vi nygräddade frallor med ost till. Vi bor ju inte jättestort men på något magiskt sätt fick ett 30-tal personer och ett 20-tal hundar plats i vårt kök, uterum och hundgårdar.


Vädret var verkligen perfekt, det var lagom varmt och solen tittade fram lite då och då och efter att vi hade ätit och fikat så bar det i väg mot Lundafältet, ett närliggande grönområde där vi skulle träna valparna. Lia som redan på morgonen hade förberett en aktivitetsbana och lite annat var vår valpinstruktör för dagen. Då vi var ganska många och valparna var i så olika åldrar så delade vi in oss i 3 olika grupper.

Lia som förövrigt är hundinstruktör hade gruppen med valplydnad och hon gav massor av tips och råd bland annat hur man koppeltränar på ett effektivt sätt med sin hund, hon visade vikten av att man har en bra kontakt med sin hund och visade på olika kontaktövningar, inkallning och hanteringsträning och en del andra bra moment som ingick i hennes program. Lia hade dessutom gjort en utmärkt aktivitetsbana där hundarna skulle prova lite olika moment som också ingår i valplydnaden.

 


Andrea visade på grunderna inom utställning och alla fick träna på att springa fint och ställa upp sin valp på bästa möjliga sätt.

 
 
Lotta och Anette från kennel Soludden som har en dotter till Chelsea berättade om viltspår och jaktträning.


Grupperna bestod av av 4-6 hundar och alla fick prova på allting i lugn och ro. De små valparna behövde nämligen vila och sova en stund emellan aktiviteterna.

Som avslutning på dagen så anordnade vi ett springerrace och alla valparna delades in i två grupper, de äldre och de yngre och så fick de springa en sträcka på cirka 20 meter så fort de kunde, flitigt påhejade av sina mattar, hussar och vi övriga. Alla var jättesnabba och det handlade om tiondelssekunder för att skilja ekipagen åt. Första platsen bland de små valparna delades av Theo som är son till Mimmi och Athos som är son till Chelsea. Bland de större valparna vann Rasmus, alla andra kom tvåa. Sedan var det prisutdelning till alla duktiga valpar och deras fantastiska ägare. Det blev även en gemensam fotostund där alla trötta valpar lyckades titta rakt fram in i kameran några sekunder. 
Mimmi och hennes matte var snälla och kom och hälsa på.

Efter valpträningen så var det lite efterfika för de som ville.

Alla jobbade mycket bra och var så duktiga och det var en fröjd att se hur duktiga alla valpar och deras ägare var.

Stort jättetack för att ni kom allihopa och för att ni är dem ni är med era duktiga hundar Liza, Rasmus, Chester, Saga, Theo, Sickan, Athos, Bandit, Tyra, Stella, Cecilia, Cooper och Cornelia. Även stort tack till Lia, Andrea, Lotta, Anette, Christer med fler.
En annan sak som imponerade mycket var att alla kom till denna träff utom Izzie som bor i Brasilien, Ira som bor i Grekland och Leo som i dag startade på sin valpkurs i Göteborg.Senast uppdaterad: 2014-09-01