VECKANS HUND hösten 2012

Vintern 2011 presenterade vi våra hundar här på kenneln, nu kommer vi att göra det igen då många av våra hundar har flyttat eller inte finns här längre med oss, sedan har fler nya hundar tillkommit. Om man vill läsa om veckans hund vintern 2011 och om de hundar som då presenterades kan man klicka på denna länk


Vi vill härmed presentera Clara

Clara är dotter till Corrine och syster till Cody hon är 7 månader och är mycket lik sin mamma. Hon är mycket mjuk och lättlärd men ett riktigt busfrö, dessutom är hon bilsjuk trots att hon åker bil nästan varje dag, men förhoppningsvis så växer detta bort. Hon har varit på en utställning hittills och blev då BIM-valp.


Hon liksom de andra hundarna är mycket försikiga med Hailey, men hon är mycket nyfiken och lika matglad som sin mor. I förrgår då vi hade handlat päron och lagt upp på ett stort fat på matbordet, så ser jag hur ett päron sakta dras från fruktfaten och försvinna över bordskanten, nedanför står Clara och har fått tag på skaftet på frukten och försiktigt som hon tror drar hon päronet till sig. Våra hundar får mycket frukt och grönsaker och päron, banan och paprika är bland de främsta favoriterna.Clara har liksom sin mor lite en speciell sovstil hon sover gärna högt upp och som bilden ovan på ett bord eller en stol men givetvis på något mjukt underlag.
Läs mer om
Clara på hennes egen sida. Clara är den sista hunden som bor här som vi presenterar i veckans hund, men vi kommer nästa vecka att presenter en bonushund Caitlin, som kommer att ha valpar här om 10 dagar


Vi vill härmed presentera Cornelia


Cornelia är syster till Cooper och dotter till Chelsea hon är drygt ett och ett halvt år och är ett riktigt charmtroll. Hon älskar att ligga på kuddar och vira in sig i täcken och i bland kan man hitta henne i mitten av en klädhög sovande som en igelkotte som gått i ide. Hon är alltid glad och gillar att hitta på nya saker hela tiden.Cornelia gillar att bära på saker hela tiden det kan vara allt från pinnar och andra skatter hon hittar utomhus till skor, kläder, papper och kuvert tillhör favoriter att bära omkring på så man få se upp med var man lägger sin post.


I augusti-2011 blev Cornelia BIM-valp både i Vallentuna och i Askersund endast slagen av sin bror Cooper. I september-2011 blev Cornelia BIR och BIS-valp på Öland och dagen efter BIR och BIS-valp i Dingtuna. I mitten av september blev Cornelia BIM-valp i Högbo endast slagen av sin bror. I januari-2012 vann Cornelia en stor juniorklass i Kungsör. I Visby maj-2012 vann Cornelia två dagar unghundsklassen och blev båda dagarna 2:a bästa tik med två cert. I Österbybruk maj-2012 blev Cornelia bästa tik, cert, CACIB och blev BIM. I Vallentuna maj-2012 blev hon 4:a bästa tik. I juni-2012 blev Cornelia 4:a bästa tik i Norrköping. I september-2012 i Vännäs blev Cornelia BIR och BIS-2 och fick sitt 4:e cert. I Sofiero setember-2012 blev Cornelia 2:a bästa tik med sitt 5:e CERT och reserv-CACIB. På Åland, Eckerö, september-2012 blev Cornelia BIR och fick cert och CACIB. Hon har totalt trots sin ringa ålder 2 BIR/BOB, 1 BIM/BOS, 2 CACIB, 1 RESERV-CACIB, 6 CERT/CC (1 finskt CERT/CC).


Cornelia var liksom sin Cooper kvalificerad till att tävla om årets valp på Grand Hotel under mars 2012. Hon har en syster som är mycket duktig på jakt och blev nu senast BIS-2 Dual Purpose på springer östras cup, hon har en annan syster som bor i Brasilien som har 4 championtitlar redan och ytterligare en syster som är mycket duktig i lydnad, föutom Cooper har hon två bröder som är duktiga på det mesta.


Om man vill läsa mer om vår lilla chockladhund så kan man läsa på Cornelias egen sida


Vi vill härmed presentera Corrine

För ett och ett halv år sedan då vi förra gången presenterade veckans hund här på vår hemsida så började texten jag skrev om Corrine "Hujedamej sådant barn han var ej värre tänkas kan............. som kanske känns igen från Emil i Lönneberga, eller som om man kommer hem till oss och undrar varför alla dörrar är ordentligt låsta, och att det sitter nycklar i dörrarna och skosnören i fönsterlåsen...... " ja läs gärna vidare på hur vi då presenterade Corrine  veckans hund vintern 2011 jag kan säga att inte så mycket har förändrat sedan dess mer än att vårt busfrö har blivit ännu mer slipad i att på effektivast sätt komma åt föda, hon är både snabbare och smidigare. Tex kan hon nu stirra mot dörren och skälla och då alla vänder sig om kastar hon sig med all kraft mot något ätbart och slukar det utan att tugga. Grindar på 1,5 meter är inga problem för Corrine hon hoppar som en gasell.  Hon har haft två valpkullar med 9 valpar i vardera kullarna, senast nu i somras då hon även fick några svart vita snyggingar tillsammans med Baros.Corrine har 12 BIR/BOB, 10 BIM/BOS, 3 CACIB, 5 CERT/CC, 1  BIG-4, 1 BIS, 1 BIS-2, 3 BIS-3, 1 BIS/BIM, 1 BIS/BIM-4, hon blev årets springer östras utställningshund 2008, 2009, 2010 och 2011, 2010 samt 2011 blev hon 4:a bästa utställningsspringer totalt (2:a bästa tik). Listan kan göras lång på hennes utställningsmeriter och hon älskar utställningar. Hon flyger in i bilen så fort den utställningspackas och vägrar gå därifrån. Hon älskar att springa i ringen och att visa upp sig, hon tycker själv att hon är bäst, vackrast och framförallt snabbast av alla, Andrea har fullt sjå att hålla henne tillbaka.


Corrine blev stora syster för 2 månader sedan till Andreas dotter Hailey, ovan en bild dagen innan Hailey kom, Corrine tycker att Andreas mage är en passande kudde.


Det är även jobbigt att bli storasyster men härligt att kunna sticka in tungan och sno lite av Haileys mat, bilderna är från vår Ålandsresa i slutet av septemberEtt öppet fönster på knappt två meters höjd är inget som stoppar utbrytardrottningen. Skulle nu fönstet dessutom vara stängt så öppnar hon det utan problem.


Corrine sover på alla möjliga konstiga platser, ja köksbord (inte ovanligt här hemma att hundarna gör i och för sig), stolar, bänkar, självklart sängar och soffor och som här Corrine vilande mot ett stolsben, det ser inte allt för bekvämt ut.
Se Corrine äta hallonsnöre klicka på länken Corre ater snore juli-2012.MOV

 

Det senaste är att sova i Haileys spjälsäng, hon hoppar i själv och ligger där och softar på de mjuka barnfiltarna. Corrine är en alldeles speciell hund man måste nog träffa henne för att förstå vad vi menar.
Läs mer om Corrine på hennes egen sidaVi vill härmed presentera Chanel


Chanel är kennelns prinsessa och en riktig diva. Mycket snäll, har aldrig hamnat i konflikt, men mycket snobbig och envis. Hennes verkliga favorit att äta är paprika, så fort vi skär eller gör i ordning, det räcker att vi tar fram paprika så hoppar hon upp på diskbänken och tar för sig, nu har det blivit en liten lek här hemma att vi tillåter det eller låtsas att vi inte ser då hon stjäl en bit av paprikan. En annan passion som Chanel har är torkad oxlunga som vi får köpa i Skåne i större partier.


Chanel har som valp blivit best in show flera gånger och även best in show placerad. Hon har 2 cert, ett reserv-cert och även reserv-CACIB från utställning. Hon har haft två valpkullar tidigare och lämnat många fina, vackra och trevliga valpar som har höga meriter och är champion på utställning och även inom jakt och viltspår. Chanel själv är en riktig soffpotatis, hon är otroligt morgontrött och efter att ha ätit frukost går hon alltid och sover ett par timmar till det är först vid 11-tiden ibland ännu senare som prinsessan behagar visa sig. Helst sover hon i sängen och på vintertid gärna under ett duntäcke, ett kallt och hårt golv skulle hon aldrig ligga på utom i nödfall.


Chanel är mamma till Cecilia som ockå bor här. Hennes bästa kompis är lilla syster Chelsea, fast Chanel är som Chelsea båda två är ganska självständiga. Både Chanel och Chelsea har samma föräldrar fast det skiljer ett år mellan dem.

Chanel är en otroligt lättsam springer, följsam, alltid trevlig och possitiv. När hon inte latar sig så tycker hon om att följa med och hitta på saker, hon har till och med tävlat i agility och vunnit en tävling hon är ju givetis inte lika duktig som sin bror Mikey och brors son Sammy som plockar pinnar i agility var och varannan helg, men hon är myket lättlärd och tycker om att röra sig mellan varven.
Läs mer om Chanel på hennes egen sida


Vi vill härmed presentera Zelda

Zelda, Michels egna hund, som snart blir 7 år är en Old English Sheepdog och är en mcyket speciell hund, men det vet alla som har träffat henne. Hon är inte som andra hundar, hon är en apporterande vallhund. Hon bär gärna på saker och då inte pinnar eller så mycket leksaker  och bollar och sådant utan olika skatter som hon hittar väskor, stekpannor, kastruller, smörknivar ja listan kan bli hur lång som helst dessa skatter gömmer hon sedan i olika bon, men helst under trappan till vår övervåning. Hon sover gärna på ett bord  på dagarna annars kan man hitta henne på de mest underliga ställen. Hon är otroligt lydig och går fint utan koppel, lyhörd och springer aldrig iväg, läs gärna om fler bus som Zelda kan hitta på de finns under veckan hund vintern 2011. Hon har varit fotomodell lite överallt, nu senast till Bredbandsbolaget där hon charmat skådespelarna med sitt ena bruna och det andra blå ögat.

Zelda har ställts ut 7 gånger i valpklass och blivit best i rasen (BIR) alla dessa gånger. Hon har blivit Best in Show 2 gånger, bland annat på rasspecialen 2006. Zelda är svenska utställningschampion och har 4 svenska cert. Hon har även blivit BIR som vuxen. Hon har haft en valpkull tidigare och då fick hon valpen "Link" (Big Brazzel The Winner Takes It All).

Zelda är så stolt hon har precis blivit stora syster till Michaels lillkille Leon.

Här kan man se Zelda som är på jakt för att stjäla något, är det prinskorven, sleven, koppen eller.... svar korven he he.


Zelda tycker det är viktigt att ha koll på läget, det innebär då även att dagligen läsa morgontidningen. Zelda har alltid varit mycket fäst vid sin husse Michael och snart ska hon flytta tillsammans med sin husse till en egen bostad, lillebror Leon följer självklart med han också.
Läs mer om Zelda på hennes egen sida.


Vi vill härmed presentera Chelsea

september-2012
Chelsea våran lilla kisse katt, ja hon låter faktiskt som en katt då hon trivs. Hon ligger gärna ihoprullad som en boll. Hon trivs bäst på övervåningen i sin och Chanels fåtölj jag de tror att de är deras och nu mer är det nog så också, även om det en gång i tiden var Mats julklapp, men så fungerar det liksom inte här hemma. Chelsea blev best in show valp och best in show placerad vid flera tillfällen som valp, hon var faktiskt söt som valp, ja inte som riktigt liten då kallades hon apan och russinet här hemma av de yngre barnen, men sedan blomstrade denna trefärgade tjej.

8 veckor
Vid debuten i juniorklassen placerade hon sig som 2:a bästa tik totalt. Vid 11 månaders ålder blev hon Best in Show på springer östras utställning-2009 samt blev BIR i Visby med sitt första cert.
 
Chelsea blev 2009 årets juniorspringer. Sitt andra och tredje cert samt BIM blev hon i Visby i maj-2010 men hon hade inte åldern inne för att bli champion. Hon fick sitt sista cert och blev BIM och därmed sitt svenska championat då hon var 2 år och en vecka gammal. Chelsea har även ett CACIB. Hon har haft två valpkullar, varav sonen Cooper och dottern Cornelia bor kvar här på kenneln.

2 år och champion
Ja är hon inte soft, hon stormtrivs att ligga i lugn och ro. De som kommer och hälsar på här undrar ibland var Chelsea är och ja hon ligger liksom och relaxar i "sin" fåtölj och vill man träffa henne får man komma på audians till henne. På nätterna släpar hon sig in till sängen och sover då på en av kuddarna och flyttar sig inte frivilligt. Har flera gånger fått frågan hur vi får plats med alla hundar i sängen, ja det är ju mycket trångt, men vi har en stor säng så klämmer man ihop sig så får vi plats allihopa.

september-2012
Chelsea har ingen speciell kompis bland hundarna utan är en mycket självständig tjej som inte bara latar sig utan även tycker det är roligt då det händer saker och speciellt då det är mat eller då hon är på utställning, då skriker hon högt av glädje.
Läs mer om Chelsea på hennes egen sida


Vi vill härmed presentera Cecilia

Dags att presentera Cecilia, den softaste av alla softa. Finns det en textilbit, ett varmt golv, en stol, soffa, säng, filt, kudde, bord vad som helst så ligger Cecilia där och bara njuter. Hon är som sin mamma Chanel den snällaste av alla snälla, mjuk, behaglig och mycket social. Under sommarens flera valpkullar var hon nannys till alla valpar och alla de små bara älskade Cecilia. Hon är snart 15 månader och är född på midsommarafton 2011.


Hon har en favoritplats och det är ute i sin fina Helmerkorg (se bilden nedan) där kan hon ligga i timmar och sova och leka för sig själv. Hennes bästa kompis är Cooper och Cody och ibland Zelda. Men ibland kan även Cecilia hitta på bus och då gärna tillsmmans med Cooper så klart. Det senaste busstrecket var att underminera Mats ena bokhylla genom att gnaga bokhyllan underifrån så att den lutade farligt mycket, så i går var det IKEA besök och en ny bokhylla införskaffades. Hon tycker även om att bära saker och då främst skor om det är någon besökare som glömmer att sätta upp sina skor så är det under Cecilias korg som de flesta skor hamnar.

Cecilia är mycket kvällstrött och sover i sängen som de andra hundarna också gör, men hon är en av dem om gärna tar en eller annan kudde i besiktning. Hon är inte så duktig att gå i koppel, utan drar ganska mycket, utom då Michael går ut med henne då är hon hur duktig som helst.

Cecilia älskar att gå på utställning och gillar att showa, redan som 4 månaders valp och hela valptiden vann hon flera best in show och best in show placeringar. Hon är fortfarande junior och som junior har hon hunnit med att bli BIG-2, har fått två BIR, 3 cert och 3 reserv-cert och många bästa tikplaceringar osv.

Läs mer om Cecilia på hennes egen sidaVi vill härmed presenter Cody


Cody september-2012
Tyckte det var dags att presentera den sista killen i vår hundflock och det är Cody som nu precis har blivit 6 månader. Cody var inte alls någon vi planerade att ha kvar hos oss, men då vi såg hur fin och trevlig han var så övertalade Andrea mig så då blev det så. Han är verkligen en mycket cool kille ligger alltid på rygg och softar gärna i soffor och sängar, han är mycket lik sin mor Corrine men det finns en hel del drag från pappa Baros i honom, vi får se hur han utvecklar sig.

Cody som en padda på Chelsea                                                                                                   Charlie och Cody softar i soffan

Hans bästa kompis är så klart syster Clara men de senste veckorna tyr hans sig mer och mer till Cecilia och Cooper och båda dessa busfrön är inte sena att ta chansen att lära upp en ny gangster medlem.  Cody är redan en fantastisk apportör han bär gärna omkring på saker, skor kan man omöjligt lämna i golvläge. Han är inte som Cooper som gärna tar kvitton, räkningar och pengar mm från köksbordet men inte långt ifrån. Han är mycket sällskaplig och vill vara med hela tiden utan att var som ett klister.


Här softande i soffan tillsammans med Christer
Cody och Clara har inte ställts ut så mycket ännu då vi inte ha åkt så mycket på utställningar på ett tag då Andrea fick sin dotter Hailey och de utställningar vi varit på har dessa två varit för små, men vi ska väl försöka hinna med någon utställning innan årsskiftet annars blir det nästa år. Men några av hans syskon har varit på några utställningar och för dessa har det gått mycket bra.


fler softbilder från vänster Cooper, cody och Cecilia

Cody är mycket matfrisk och älskar mat, men han har ju goda anlag för att äta, både hans mamma Corrine och hans mormor Cleo är och var matvrak och fullkomligt omättliga. Nedan är en bild på hur det kan se ut då det är godis utdelning, lydiga eller hur......Läs mer om Cody på hans egen sida
Vi vill härmed presentera Cooper

september-2012
Vi passar på att berätta lite om Cooper eftersom han är Charlies bästa vän och även Charlies barnbarns barn. Cooper är i skrivandets stund 1,5 år och var som valp ganska blyg satt mest och studerade vad hans syskon gjorde. Det var ingen som direkt tänkte på honom och han blev kvar här hos oss, vilket vi inte har ångrat en sekund. Han är otroligt barnslig och liksom Charlie mycket fäst vid mig, piper och skäller då jag går hemifrån och blir otroligt glad då jag återvänder. Han älskar att sitta i knäet och att vara nära en hela tiden, han är som en stor baby och sticker gärna fram sin stora nos och ger en stor puss när tillfället ges.

Louise och Cooper pussas


favoritfotöljen
Men han kan vara hur hemsk som helst ibland och då tänker jag på alla hans upptåg. Till exmepel då vi hade besök här och vi satt i köket och fikade och helt plötsligt stelnar en av besökarna till och stirra upp mot trappan. Vi andra fortsatte att prata och tänker kanske inte så mycket på den stirrande besökaren. Sedan utbrast besökaren: "herregud det snöar här inne". Alla vände sig om och stirrade uppför trappan, ner föll vita flingliknande föremål. Alla runt bordet reste sig och sprang upp för trappan. På övervåningen stod Cooper och hans syster Cornelia och hoppar på en dunkudde, allt var vitt, precis allting, hela luften yrde av små dynfjädrar. Man kunde varken skratta eller gråta, men tid tog det att sanera huset på dunfjädrar. Man undrade hur många små dunn som egentligen rymdes i en dunkudde. Vi hittade små fjädrar flera veckor efter denna händelse.

Cooper är också en mycket duktig apportör han tar skor, väskor, strumpor och olika spännande köksföremål och bär omkring med, helst ska Cecilia eller Cody jaga honom runt och försöka ta hans byte, då är Cooper i sitt essä. Han syster Liza som bor på kennel Soludden tar nog det där med apportering mer seriöst då hon är en duktig jakthund, men vår kära Cooper nöjer sig med husgerådsapportering i stället.

När tjejerna löper bor han och Charlie hos Andrea, men där brukar han (se bilden nedan) rymma till Andreas förträt. Han rymmer inte långt bara runt huset och galopperar runt och springer gärna till sandlåden (som ligger precis utanför) och snor en eller fler av alla barns sandleksaker och apporterar runt och är så lycklig. Bäst är om någon av de små barnen jagar honom och vill ha tillbaka sina leksaker.

Cooper rymmer från Andrea
Cooper är inte bara en mjukis eller ett busfrö han är en snygging också.
Han debuterade i utställningssammanhang 4 månader gammal (på dagen) med att bli BIR-valp och BIS valp i Sundsvall sedan fortsatte han att vinna BIR och bli BIS och BIS-placerade ett flertal gånger, ibland endast slagen av syster Cornelia. Både han och Cornelia blev kvalificerad till att tävla om årets valp på Grand Hotel under mars 2012, vilket de gjorde med gott resultat. Vid debuten i juniorklassen blev Cooper BIM och fick sitt första cert, sedan fortsatte han att vinna juniorklassen och nu mer unghundsklassen. Han har till dagens datum blivit både BIR och BIM, fått 4 cert och 7 reserv-cert och många placeringar i bästa hane.
 
Cooper har haft 3 valpkullar hittills och en fjärde är på gång här på kenneln. De som träffar Cooper gillar honom direkt, han är en cool och trevlig kille som är snäll och trevlig fast ganska egocentrisk.
Läs mer om Cooper på hans egen sida.

Cooper ser på TV februari-2012


Vi vill härmed presentera Charlie
 
Charlie 31 augusti-2012
Charlie kennelns nu äldsta hund 9 år den 4 september, sedan hans älskade mamma Doris 14 år lämnade oss för en månad sedan. Han är
kennelns stora nallebjörn, alltid glad och positiv, älskar mat och kan simma i timmar. Han är pappa till 12 valpkullar och har 54 avkommor efter sig och många barnbarn, barnbarns barn och barnbarns barnbarn, många utställningschampion, viltspårschampion, jaktmeriterade samt agility- och rallylydnads meriterade avkommor och givetvis många fina familjehundar. En avkomma arbetar till och med som narkotikahund på tullen. Han har avkommor inte bara i Norden, utan i  Grekland,  i Ryssland, i Brasilien, i Canada, i USA och i Frankrike.

Charlie 31 augusti-2012
Charlie som för några veckor sedan var en riktig hjälte. Han och Cooper bodde några dagar hos en bekant till Andrea, Lina. En kväll sent så såg Lina ett ansikte som tittade in genom balkongfönstret på baksidan, hon drog då snabbt för gardinerna. Charlie låg och morrande och han fortsatte så länge och väl. Lina tittade ut men såg ingentng. Charlie accelererade i sin morrning och då öppnade Lina dörren och ut flyger Charlie och jagar iväg en springande man. Han jagar mannen till tomtgränsen och sedan gick Charlie tillbaka igen och natten var lugn utan ett ljud från Charlies sida. Nästa morgon när Lina gick till brevlådan hittar hon ett lapp där det stod " Du är väldigt snygg, men jag tycker inte om dina hundar". Lina har sedan dess aldrig fått påhälning av någon obekant som stirrat in genom hennes fönster.

Charlie 31 augusti-2012
Charlies bästa kompis är Cooper (hans barnbarns barn) och de sover alltid tätt ihopslingrade och de är nästan oskiljbara. Charlies absolut största passion är mat, varje morgon redan klockan 4 så sitter han vid sängkanten och stirrar på oss, man får låtsas blunda och det går inte att vända sig om för då börjar han att skälla. Vid 5-tiden så börjar han att buffa och skälla på oss och vi som har skämt bort gammelgubben gör honom oftast till
viljes. Charlie är mycket kvällstrött och sover som en stock hela natten oftast i vår säng, längst ner eller där han får plats (det är ganska trångt där).  

Charlie hos Andrea (får man inteplats i soffan så duger ryggstödet bra)
Han har två cert och har blivit BIM, han blev Best in show på springer östras utställning 2005 och han blev springer östras utställningshund 2004 och 2007. 
Charlie är nu pensionerad från utställningslivet och trivs bra hemma utan att behöva åka runt till olika platser på helgerna. Han är vår ständigt glada, gosiga och charmerade hund som gärna sitter på en egen stol då vi fikar eller har besök. Han gillar att stå i centrum och han charmerar de flesta i vår omgivning.  Läs mer om Charlie på Charlies egen sida


Cooper, Charlie på trappan hemma hos Andrea, Corrine och Cody längst fram augusti-2012

Vi vill härmed presentera Caitlin

Cailtin är den sista hund som vi presenterar lite närmare. Hon bor inte på kenneln men kommer om några dagar att ha valpar här hos oss. Caitlin är knappt 3 och ett halvt år, hon är brun och vit och är en mycket trevlig och genomsnäll hund.


Hon är inte jättestor runt magen men några små finns det allt därinne. Caitlin har haft en valpkull tidigare md 5 valpar och dessa valpar har blivit så jättefina och trevliga, kika gärna på bilder på dessa 
se tidigare valpkullar.


Hon är precis som alla andra hundar här en riktig soff- och säng liggare. Hon har en egen kudde precis bredvid min kudde, men under natten så kryper hon även över på min kudde så man får ligga och hålla i kudden ordentligt annars finns det risk att man inte får låna den alls. Catlin är en hund som gillar att vara nära och att bli ompysslad. Hon är en fantastisk hoppare och hoppar högt också, kanske inte så konstigt då hennes mamma kommer från Australien he he. Catilin är av den mindre modellen i kroppen utan att vara lågställd på något sätt. Hon är inte utställd så mycket om man jämför med de andra hundarna här men hon blev vid 4 månaders ålder BIR valp flera gånger, BIS och BIS-placerad. Hon har flera CK och varit bästa tikplacerad vid ett flertal tillfällen. 2010 blev Caitlin 5:a springer östras utställningshund.


Här sitter hon bredvid Cody som följer henne som en skugga och tycker så mycket om henne. Läs mer om
Caitlin på hennes egen sida.


Senast uppdaterad: 2014-10-10