VECKANS HUND vintern 2011

Vi vill härmed presenterar Doris lite närmare.

oktober-2010 foto: Cia Lindroth

Doris är en mycket trevlig hund med bra psyke och utmärkt mentalitet, men hon är mycket envis. Hon är inne på sitt 13:e år och är nu piggare än någonsin.Vi ställer inte ut Doris längre även om hon absolut inte skulle ha något emot det, tvärtom, då vi gör i ordning de andra hundarna inför utställning är Doris med och vill gärna bli tillfixad hon med och hon har noga kontroll över utställningspackningen, speciellt att vi har tagit med köttbullarna. En gång så glömdes dessa köttbullar, det var på Gotland, jag var hemma och hjälpte en av tikarna att valpa så Andrea, Michael och Louise åkte själva till Gotland och ställde ut ett gäng av våra hundar. Dag två så hade de glömt köttbullarna i huset som de lånade. Detta var en total katastrof ska inte tråka ut med detaljer men det hela slutade med en jakt genom hela Visby tidigt en söndagsmorgon i maj då allt var stängt, till slut fick Michael tag på en restaurang där det fortfarande var öppet och de hade handgjorda köttbullar som han fick köpa, ja jag ska inte uppge vad det kostade men det var inte billigt, nöden har ingen lag, utan köttbullar sprang nämligen inte Doris lika fint som hon brukade. Hon slutade den dagen som BIS-veteran, så det var roligt och köttbullarna var tydligen mycket aptitliga.

Doris har haft tre valpkullar (varav två är födda här på kenneln, och en har kennelnamnet Big Brazzel. Hon har 12 barn, 78 barnbarn, 25 barnbarns barn och 21 barnbarns barnbarn, för tillfället, fler har meriterat sig mycket bra inte bara på utställning, utan även är champion i viltspår och har höga meriter i jakt och lydnad. Doris älskar långa skogspromenader och är mycket matglad, nu för tiden får hon även en och annan av mina hemmagjorda bullar till mellanmål och det där med perfekt vikt är inte lika viktigt längre, även om hon är i utmärkt kondition. Hennes favoritplats är i soffan eller i Louise säng.

Doris har många CK:n på utställning och placerat sig i bästa tikklass vid ett flertal tillfällen. I veteranklass har Doris placerat sig på utställning under 2006 både Best in Show och Best in Show-2. Under 2007 blev Doris Best i en Show veteran 11 gånger samt blivit placerad i Best in Show vid ett flertal tillfällen. Doris vann titeln årets springer östras utställningshund 2007. Hon tävlade i veteran of veteran på Grand Hotell under påsken 2008. Under 2008 blev hon Best in show veteran 10 gånger. Hon placerade sig som 2:a springer östras utställningshund 2008 och 3:a bästa springer veteran totalt i Sverige. Under 2009 blev hon totalt BIR-veteran 12 gånger och BIM-veteran 4 gånger, hon blev Best in Show veteran 3 gånger och BIS-2 veteran 3 gånger, samt BIS 3 veteran 1 gång och BIS-5 veteran 2 gånger. Hon placerade sig 2009 som 5:a springer östras utställningshund samt 3:a bästa springerveteranen i Sverige.

Doris har en förmåga att då man klipper hennes klor dra hon in dessa precis som en katt, förstår inte hur det är anatomiskt möjligt men för Doris är det det i alla fall, kloklippning är det tråkigaste Doris vet. Hon trivs bra med sitt pensionärsliv och ibland blir hon som en valp på nytt och leker och skojar med de andra hundarna men för det mesta givetvis inte då det är mat, så tar hon det lugnt. Hon har en förmåga att själv bygga upp sina egna kuddtorn i soffan för det ska vara bekvämt och skönt för vår super Doris.

Doris januari-2011

Vi vill härmed presentera Charlie lite närmare

Kennelns stora nallebjörn som alltid är glad och positiv, älskar mat och kan simma i timmar. Charlie är i skrivandets stund 7,5 år och är född här på kenneln. Han har haft 12 valpkullar och 54 avkommor efter sig och många barn och barnbarn samt barnbarns barn. Många av hans avkommor är högt meriterade inte bara som utställningshundar utan även inom viltspår, jakt, eftersök samt narkotikahund på tullen. Både Charlie och hans avkommor har en stor vattenpassion och är mycket duktiga vattenapportörer.

Då tikarna löper brukar Charlie vara med Christer, Andreas sambo på jobbet och åka lastbil, det är absolut det roligaste han vet. Då är han beredd tidigt på morgonen då Christer kommer och hämtar honom, med sig har han sin matsäck sedan är det jobb som väntar. På varje rast eller stopp så är Charlie med och springer runt och är mycket uppskattad bland Christers kunder och kollegor. Efter arbetsdagens slut så är Charlie helt slut och sover gott som en stock hos Michael, som tar hand om Charlie på nätterna. I somras bodde Charlie på Klovstamons kennel utanför Sollefteå, där hade han ett härligt sommarlov med bad varje dag och där tränade han viltspår, tyvärr hann han inte gå till prov men enligt utsago var han jätteduktig och skulle utan problem klarat examinationen.

Han har två cert och har blivit BIM, han blev Best in show på springer östras utställning 2005 och han blev springer östras utställningshund 2004 och 2007. Vi ställer inte ut Charlie just nu, men vi ska väl se till att han kanske kan få det sista certet så att han blir klar utställningschampion.
  
Då de andras hundarna ligger i soffan föredrar Charlie ryggstödet januari-2011

En annan av Charlies favoritplatser är att ligga med huvudet intryckt mellan trappräckets stolpar och ha koll på nedervåningen,  januari-2011

Charlie gillar att dra pulka i snön och han är en duktig draghund. Han älskar bollar och pinnar och apporterar dem gärna. På kvällarna eller sena eftermiddagar sitter nästan alltid på en stol bredvid köksbordet då vi lagar mat eller äter, där kan han sitta och filosofera och bara koppla av. Han gillar att skötas om och han sover som en stock då man klipper klor eller tassar på honom, en gång somnade han så hårt på trimbordet och var så avslappnad att han gled ner på golvet i sömnen.

Han är alltid pigg på att följa med och göra nya saker och att åka till min mamma i Norrtälje hör till de absoluta favoritsakerna, där får han god mat och kan springa hur han vill på hennes tomt. Charlie tycker även mycket om valpar, ja inte då de drar honom i hans långa päls förstås. Det har till och med inträffat att han har kommit in i valprummet med mat i munnen och gett till tikar som har nyfödda valpar.

Han är vår stora och glada nallebjörn som verkligen älskar att vara med.


Vi vill härmed presentera Corrine lite närmare

januari-2011
Hujedamej sådant barn han var ej värre tänkas kan............. som kanske känns igen från Emil i Lönneberga, eller som om man kommer hem till oss och undrar varför alla dörrar är ordentligt låsta, och att det sitter nycklar i dörrarna och skosnören i fönsterlåsen som inte vetter in mot hundgårdarna och dubbla lås i alla hundmat tunnor, komplicerade lås i grindar mellan rum, samt allt bortplockat i nivå under en dryg meter. Samt hemma hos Andrea där alla handtag i dörrar och skåp är upp och ner vända och tyngder på allt som inte är säkrat från inbrott, nu är det då inte inbrottstjuvar vi säkrar för utan för våran Corrine som vi här vill presentera.

Corrine är 3,5 år gammal i skrivandets stund. Ända sedan hon var valp har hon alltid varit mycket framåt och har alltid tagit för sig och hon är mycket matfixerad precis som sin mor Cleo var. Hon är född här på kenneln, men flyttade sedan hem till Andrea, som bor 5 minuter härifrån, där bor hon nu tillsammans med Eros och Celine, men hon är hos mig på dagarna. Med Corrine behöver man aldrig ha tråkigt, hon är mycket kreativ och hittar på minst ett dussin hyss varje dag. Hon sitter gärna på stolen bredvid då vi äter eller fikar. Hon sover gärna på köksbordet då inte bordet är upptaget av Zelda som också har det som favoritsovplats. Corrine öppnar alla dörrar och fönster som inte är låsta. Då vi har gäster så sitter hon snällt bredvid och är det så att någon som äter och inte har hundraprocent kontroll över sitt fikabröd eller sin mat, så hoppar hon snabbt som en kobra upp och stjäl, oftast hinner ingen reagera. Hon kan även lägga huvudet mot matbordet och låtsas sova och är man inte uppmärksam så stjäl hon direkt det hon vill ha. Hon klättrar upp för hyllor och jag har hittat Corrine sittande längst upp på en hylla närmast taket (1,80 cm från golvet) där Louise hade gömt sin choklad, hur hon hade tagit sig upp där är en gåta. 

Corrine debuterade i utställningsringarna vid 4 månaders ålder genom att placera sig som Best in Show-valp och under valptiden blev det många fler BIS och BIS-placeringar. Knappt 12 månader gammal fick hon sitt första cert och hon hann ta 5 stycken innan hon fyllde 2 år och då blev utställningschampion. 2008, 2009 och 2010 blev Corrine Springer Östras utställningshund. Hon har blivit BIR 6 gånger och BIM 4 gånger hon har 2 CACIB och hon har blivit BIS samt BIS-3 vid 2 tillfällen som vuxen. Corrine har haft en valpkull under våren 2010, se tidigare valpkullar, hon fick 9 valpar som kom ut i rekordfart på några timmar, medan hon födde valparna stod hon upp och åt köttfärs samtidigt, Andrea och jag fick agera extramammor så att Corrine kunde äta i lugn och ro, eller glufsa i sig hur man nu vill uttrycka sig. Ja ni som har träffat Corrine vet vad jag menar. Från hennes valpkull sparade vi hennes dotter Caity.

Corrine är mycket speciell för oss, kanske därför att hon är så otroligt lik sin mor Cleo, som till och med kunde låsa upp dörrar med nyckel på några sekunder och få upp komplicerade knutar på snören och rep och kedjor, hon tog sig ut genom vädringsfönster och klättrade ut via taket mm, jag hoppas att inte Corrine blir så avancerad i sina påhitt.

Då Corrine sover så sover hon på halsen eller på magen på oss och alltid i sängen med ett duntäcke runt sig. Hon gillar att bli trimmad och omskött, men då jag blandar schampo eller bara diskret tar fram hundhanddukarna inför ett bad så är hon borta och man får leta över hela huset efter henne, då har hon desperat gömt sig på helt omöjliga ställen och ligger tyst som en mus och hoppas att faran för ett bad är över. Hon älskar att åka på utställningar och Andrea har fullt jobb att hålla henne tillbaka i utställningsringarna, hon skulle kunna springa minst dubbelt så snabbt  mot vad hon gör om hon bara fick, som sagt hon är mycket speciell våran Corrine.

Corrine BIS-3 Gotland knappt 12 månader gammal foto: Marie Larsson

några av hundarna som vilar middag i vår säng (Chelsea, Caity, Corrine, Chanel och Celine) januari-2011
Vi vill härmed presentera Chelsea lite närmare

februari-2011
Chelsea som precis har blivit mamma till 7 stycken valpar, är en mycket trevlig och mjuk hund som alltid är med på noterna. Hon är precis som sin stora syster Chanel det snällaste och trevligaste som finns. Hon fyller 3 år i maj och är brun, vit med tantecken. Chelsea är född i Celines andra kull och hade bara en syster Jasmine, som blev mamma till många fina valpar förra året. Här hemma går hon under namnet "kissekatten" och det har sin bakgrund i att hon spinner som en katt då hon är avslappnad. Hennes morfars mamma Doris som jag har skrivit om förut, kan dra in klorna som en katt så man undrar kanske om det är lite katt i linjerna. Hon liksom de övriga hundarna sitter gärna på en stol vid köksbordet och tycker mycket om att vara nära och en av hennes absoluta favoritplatser är i nedanstående fåtölj, se bilderna, som numer är ergonomiskt utformad för springerkroppar och inte för människor. 

februari-2011
Chelsea debuterade i utställningsringarna redan vid 4 månaders ålder och hon blev bäst i rasen vid ett flertal tillfällen och vann många best in show och best in showplaceringar som valp. Då hon debuterade i juniorklassen vann hon den med CK och placerade sig som 2:a bästa tik totalt. Vid 9 månaders ålder blev hon Best in Show på springer östras utställning-2009 samt BIR i Visby med sitt första cert.  Hon blev 2009 år juniorspringer totalt och trots sin ungdom kom hon på 10:e plats som årets springer. 2009 blev hon springer östras 3:a bästa utställningshund.  Sitt andra och tredje cert samt BIM blev hon i Visby i maj-2010,  hon hade ännu inte fyllt 2 år utan fick tyvärr vänta på sin championtitel. Chelsea fick sitt sista cert och BIM och därmed sitt svenska championat 23 maj, 2 år och en vecka gammal. Hon blev placerad som totalt 13:e bästa utställningsspringer 2010 och 2:a springer östras utställningshund efter Corrine och Eros. Hon har totalt ett BIR och 2 BIM och 4 cert.

sommaren-2009
Chelsea är inte kompis med någon speciell utan hon varierar sina lekkamrater dag för dag. Hon är en mycket självständighund. När hon är på utställning så ylar hon av glädje och till både våran och andras i bland irritation så börjar ylandet då Eros har varit i ringen och då hon väntar på sin tur i tikarnas championklassen och oftast så dröjer det ett tag då hon ska in i ringen då hennes klass går nästan sist.

När Chelsea föddes så kom hon med kejsarsnitt och jag och ungdomarna väntade på djursjukhuset under operationen då sköterskorna kom ut med Chelsea och hennes syster utropade Michael förfärat att Chelsea såg ut som en apa, efter ett tag fick valparna namnen "skrik" och "panik", men tjejerna har utvecklats riktigt fin genom åren.

När Chelsea var liten så bodde hon hos Andrea den första tiden och döm om min förvåning då jag utanför Andreas ytterdörr såg en jättestor pinn och grenhög, jag vet att Andrea inte är mycket för modern konst men att samla skogens alla fynd utanför dörren var lite besynnerligt, men det hade sin naturiga förklaring det var Chelsea som vid varje promenad hade släpat hem alla dessa grenar och lagt där. När hon sedan flyttade hit permanent så började hon även här att släpa hem sina skatter och en del av de grenar hon bar hem var flera meter långa och dessa bar hon med en imponerande balans och en enorm stolthet.
Den här bilden är av Chelsea som 8 veckors valp

sommaren-2008 foto: Cia Lindroth
Men allra bäst tycker våran lilla kissekatt det är att sova i sängen och då gärna precis som fler av våra springrar och Sheepdogen Zelda på en kudde, på bilden nedan är alla kuddar upptagna i sängen .

februari-2011


Vi vill härmed presentera Zelda lite närmare

februari-2011
Zelda, Michaels 5 åriga Old English Sheepdogtik som är en mycket speciell hund vilket alla som har träffat henne kan intyga. På bilden ovanför har hon själv hämtat kuddar från soffan för att göra det riktigt bekvämt för sig. En Sheepdog är en mycket intelligent hund och det kan vi verkligen intyga. Zelda har ända sedan hon var liten alltid varit en duktig apportör och hämtat alla möjliga och omöjliga skatter i form av skor, osthyvlar, smörknivar, kastruller, stekpannor, burkar, väskor och jackor ja listan kan bli hur lång som helst, dessa skatter har hon sedan gömt i "sitt bo" en stor korg som är placerad under vår innetrappa. Detta bo vaktar hon sedan som den vakthund hon är, givetvis då mot de andra hundarna, som tycker det är jätteroligt att reta Zelda och sno hennes skatter och bära iväg. Hon och jag brukar alltid fika på morgonen, dvs vi sitter på varsin stol vid köksbordet bara tar det lite lugnt, en trevlig morgonritual som har blivit standard.

Som åtta veckors valp kom hon till oss och då vi hade varit uppe i Dalarna på kennel Dizzny`z för att hämta prinsessan Zelda, firade vi med en magnumflaska med Pommac och en stor chockladtårta som Michael hade köpt. Genast blev Zelda adopterad av Ciara (dotter i Doris sista kull) som då hade valpar som var ett par veckor gamla. Ofta fann vi Zelda liggande i valplådan tillsammans med Ciara och hennes valpar, Zelda var då nästan lika stor som Ciara själv var, medan hennes syskon älskade sin stora syster som var  varm och go och de låg och diade tillsammans. Under hela Zeldas uppväxt som varit präglad av springrar har hon alltid nog själv trott att hon varit en springer, kanske inte så konstigt.

För några veckor sedan vaknade jag mitt i natten av ett himla liv och då jag gick upp såg jag alla hundar sitta i trappan på väg ner och Zelda som blockerade trappan längst ner, medan Caity smaskade i sig hundarnas matskålar (då vi skulle upp i ottan hade jag förberett hundmaten och ställt den allra längst upp på diskbänken). Zelda hade då burit ner skål efter skål åt sin kompis Caity, hon åt inget själv utan lät Caity äta hur mycket hon orkade. Då jag avbröt denna lek hade hon klämt i sig 5 skålar redan.

Om man har en stekpanna kvar eller en kastrull på spisen så hoppar Zelda glatt upp och bär iväg dessa utan att spilla en droppe och gömmer i sitt bo. Vänner som kommer hem och undrar var deras skor, jacka väska eller dyl är hittar alltid sina tillbehör i Zeldas bo. Jag brukar givetvis rensa boet minst en gång om dagen och jag ska inte trötta ut er med saker jag har hittat där, men det har inte bara varit plånböcker, krukor, spagettislevar, telefoner utan som sagt det mesta man kan tänka sig.

Zelda februari-2011
Om man har en Sheepdog måste man tycka om pälsvård, Zelda badas varje vecka och borstas cirka 5  timmar efter detta och hennes älsklingstrimbord är då vårat matbord, (se bilderna ovan) där lägger hon sig då hon vill bli omskött och i bland annars också bara för att få vara i fred och sova, ja vad säger man........

Zelda har ställts ut 7 gånger i valpklass och blivit best i rasen (BIR) alla dessa gånger. Hon har blivit Best in Show 2 gånger, bland annat på rasspecialen 2006. Zelda är svenska utställningschampion och har 4 svenska cert. Hon har även blivit BIR som vuxen. Förra våren fick hon sin första valpkull som bestod av en valp,
"Link" (Big Brazzel The Winner Takes It All).
Nedan bilder på andra av Zeldas favoritställen.

februari-2011
Zelda har även anlitats som fotomodell, hon  gör bland annat reklam för 2011 års nya familjebil Peugeot 5008, reklamtidning har gått ut i 280 000 exemplar i Sverige och i Danmark.

Zelda gör reklam för Peugeot sommaren 2010
Hon är även huvudrollsinnehavare i en kommande popvideo som kommer under våren/sommaren 2011, under den inspelningen var vi 3 personer förutom sångerskan som lockade Zelda med köttbullar så att hon kunde springa i den höga gräset i olika vinklar och se så där busig ut som inte är några problem för Zelda inte, men jag ska inte avslöja mer förrän videon kommer ut. Hon har även varit med och figurerat flitigt i Old English Sällskapets tidningen där det har skrivits en del om hennes olika upptåg och i senaste julnumret av OESS tidningen var hon omslagsflicka, se nedan.

foto: Cia Lindroth

Zelda har ett brunt och ett blått öga vilket sägs betyda tur. Hon är en utmärkt vallhund och vallar gärna springrarna och jag och Michael som mestadels är ute på kvällarna med hundarna kan bara be Zelda att hämta den eller den hunden och då vallar hon med lätthet in dem vi vill ska komma. Springrarna är väl inte jätteförtjusta i detta men finner sig i sin mer än dubbelt så stora kompis olika upptåg. Hon är snabbare och faktiskt smartare än springrarna då de gäller att lura in dem. Hon älskar att bada och simma och hon är en lika duktig simmare som våra skickligaste springrar. Vi kommer under våren att prova få en valpkull till på henne om det är någon som är sugen på en Sheepdog, vi kommer att använda en trevlig kille som heter NORDUCH "Hjalmar" Azedagi`s The Winner Takes It All, han är dessutom även pappa till "Link". Jag kan skriva hur mycket som helst om våran "plingplong" som vi kallar henne för, men ger i stället utrymme för er fantasi och är det någon som vill veta mer så lovar jag att berätta.


Vi vill härmed presentera Chanel lite närmare


februari-2011
Chanel är snart 4 år och är dotter till Celine, som vi kommer att presentera framöver. Hon är kennelns "diva", det finns ingen som kan softa som hon, men rätt som det är kan hon vara ute och leka med Caity i timtal, gräva, springa, hoppa och jaga. Hon är nog bland de trevligaste och mest sympatiska springern som jag någonsin har träffat, hon är mjuk och behaglig och går med på allting. Jag kan lugnt påstå att alla de som träffar Chanel bara älskar henne.

Hon har blivit best in show valp vid ett flertal tillfällen och blivit placerad som bästa valp i best in show många gånger. I juniorklassen liksom i unghundsklassen hon fått flera CK:n och varit klassvinnare vid ett flertal tillfällen. Hon blev 2:a springer östras utställningshund 2008 och 3:a springer östras utställningshund 2010. Under 2009 fick hon en valpkull med 7 valpar, se tidigare valpkull.  I juli-2010 blev Chanel 2:a bästa tik och fick sitt första cert i Alfta. I augusti-2010 blev hon 2:a bästa tik igen och fick sitt andra cert och reserv-CACIB.

sommaren-2010
Chanel älskar precis som alla våra övriga springrar mat och godsaker och att stå i centrum för allas uppmärksamhet. Hon är en hund som tycker om att vara nära och även hon har sin speciella plats i sängen på en dunkudde, den platsen släpper hon inte trots att det kan bli hur varmt som helst, så viker hon inte en tum från sin plats. Hon representerar lugnet och strukturen i kenneln och är det snällaste och godaste som finns.


Vi vill härmed presentera Caity lite närmare

februari-2011
Caity är dotter till Corrine och är i skrivandets stund 10 månader. Detta är en mycket speciell hund som man nästan måste träffa för att förstå vad jag menar. Då hon är dotter till Corrine så innebär det att hon är enormt kreativ och uppfinningsrik och hittar på bus 20 av dygnets 24 timmar. Vidare så är hon fostrad av Zelda en mycket innovativ och speciell Old English Sheepdog som vi framöver kommer att presentera närmare. Caity gillar fart och fläkt och att saker hela tiden händer, de timmar då hon koppla av så ligger hon och kurrar eller spinner som en katt. Många förundras och imponeras av detta avslappnade kurrande och det är verkligen Caitys lilla personlighet.

Caitly har ställt ut ganska begränsat men hon har som valp blivit både best in show valp, best in show 2 valp och best in show 3 valp samt några BIR och BIM-valp och BIG-3.

februari-2011
Caity har ett stort intresse för fåglar och hon älskar att studera fågellivet på grannens tomt, vilket kan ses på bilden nedan. Hon är en mycket duktig apportör och bär gärna något i munnen hela tiden. Mat är dock hennes främsta intresse och hon slukar sin mat nästan i samma takt som Doris. Hon är mycket duktig på trimbordet och när hon står eller ligger där så kurrar hon hela tiden medan hon sköts om.

februari-2011

Vi vill härmed presentera Eros lite närmare


mars-2011

Eros vår "charmknutte", alltid glad, alltid hungrig, alltid skrattande och alltid lydig och för det mesta ligger han upp och ner och sover. Eros är 4,5 år och har bott hos Andrea i drygt 2 år. När Andrea hämtade honom var han ganska olydig och lystrade inte alls på sitt namn, han var dålig på äta. Han var ganska stressad och osäker i en del situationer, så Andrea har gjort ett riktigt häst jobb och nu är Eros en lugn, harmonisk och trevlig kille som älskar mat, lydig som få och är alltid glad, han har en förmåga att prata och skratta nästan hela tiden.

Eros i sin favoritställning mars-2011

Eros har 4 BIR, 1 BIM och 2 stycken BIS-2, BIS-3 och BIS-4 från valpklass. Från juniorklassen har han 2 svenska cert och flera bästa hanhundsplaceringar samt 2 cert i Norge där han även har blivit både BIM samt 2:a bästa hanhund. I juli-2008 då han precis hade blivit 2 år tog han sitt sista svenska cert och blev då svensk utställnings champion. Han har sex valpkullar tidigare, fyra i Sverige och en i Norge och en i Finland, samt en valpkull som föds om några veckor, se gärna bilder på dessa valpar under Eros avkommor.2008, 2009 och 2010 blev Eros Springer Östras utställningshund. I början av juni-2009 blev Eros BIM i Sundsvall. I slutet av augusti-2009 blev han BIR och BIS-5 i Södertälje, SSRK. I november-2009 blev Eros BIM två gånger i Wången. Han kom 2009 på 7:e plats som årets utställningsspringer. I maj-2010 blev Eros BIM i Sundsvall och i juli BIM i Alfta. I slutet av juli blev Eros BIR och BIG samt fick CACIB i Ransäter. I augusti blev han BIM i Visby två dagar och fick CACIB. I september blev Eros BIR och BIG samt  fick CACIB i Sofiero, där fick han även Birthe Larssen-Roswalls vandringspris för bästa hund i grupp 8. I oktober-2010 blev Eros BIM och fick ytterligare ett CACIB i Sundsvall. I december-2010 blev Eros BIM och fick CACIB på Stockholms internationella hundutställning, där kvalificerade han sig även till Crufts 2011. 2010 blev Eros 3:a bästa utställningsspringer totalt. Han har totalt 10 BIM, 3 BIR och 2 BIG, BIS-5 samt 5 cert (2 i Norge) och 5 CACIB. Han har dessutom tillsammans med Louise kvalificerat sig till juniorhandling SM finalen 2009.

Eros som pratar bilden till vänster och Eros som skrattar bilden till höger, mars-2011

Då vattnet är slut i vattenskålen så tar han vattenskålen i munnen och slänger den in i elementet så att det ekar rejält, får han ingen uppmärksamhet, så gör han om proceduren tills han blir hörd. Eros är ganska envis och inte nog med att han alltid pratar och skrattar då han är hungrig så pratar han ända tills maten serveras. Han är en mycket duktig simmare och han gillar att apportera. Han tycker även mycket om att showa i utställningsringarna och i bland har Andrea svårt att hänga med i andra ändan av kopplet. Hans avkommor har meriterat sig mycket bra inte bara i utställningsringarna utan flera av dem är viltspårschampion, de används i praktisk jakt, eftersök samt är vältränade i både lydnad och agility.


mars-2011


Vi vill härmed presentera Celine lite närmare

Celine är Andreas egen hund, hon är dotter till Charlie, men inte född här på kenneln. Hon är 6 år och har haft tre valpkullar förut, se tidigare valpkullar och från dessa kullar bor hennes döttrar Chanel och Chelsea här på kenneln. Hon är brun, vit och tan som syns på bilderna. Finns det någon hund man kan kalla morgontrött så är det Celine. Andrea får nästan bära upp henne från sängen och då hon kommer hit vid 6-tiden på morgonen så rusar hon upp till vår säng och sover vidare åtminstone till klockan 8. Detta morgontrötta anlag har tydligen även gått vidare bland hennes avkommor.

Förutom att Celine är mycket morgontrött är hon fullkomligt galen i att sova på bekväma kuddar, det ska vara dunkuddar och helst då minst två stycken på varandra. Hemma hos Andrea har hon en "egen" tempurkudde som hon inte släpper till någon annan.

Celine med sina kuddar i vår säng

Hon älskar vatten och bad och då vi är ute och åker bil och passerar en sjö eller vattendrag, skriker Celine i högans sky, för hon vill så gärna simma och hon kan simma i timmar utan att bli trött, hon är en riktig badanka. Hon är mycket duktig på att dyka i vattnet från högre höjd eller från en brygga och hon är mycket duktig att apportera i vatten.

Celine badar

Ett annat av Celines stora intressen är att hon är mycket boll- och leksaks-tokig. I köket så har vi ett litet hål mellan två lister i hörnan vid diskbänken, där har Celine för länge sedan lyckats putta in någon av sina bollar. Vid det lilla "råtthålet" kan hon ligga i timmar och pipa och hon tror att det ligger bollar därinne. Då vi till slut tröttnar på hennes pipande så lägger man sig ner på golvet och lyser in med ficklampa inne i hålet och försöker peta med en lång pinne och dröm om min förvåning att det i bland ligger en och annan boll där, så envishet är också en av hennes personligheter.

Hon är alltid glad och positiv och gillar att busa med de andra hundarna. Celine har CK på utställning. Hon har alltid varit en supermamma till sina valpar och även en supernanny till andras valpar. Nu är Celine pensionerad och vi är så stolta över alla hennes duktiga barn och barnbarn, som inte bara är mycket välmeriterade på utställningar och till och med är utställningschampion utan även är mycket duktiga i viltspår, agility och lydnad, där de tävlar och gör mycket bra i från sig.

Celine är den sista hunden vi kommer att presentera som bor här på kenneln


Senast uppdaterad: 2012-10-08