KENNELNS HISTORIA

År 2009:

Den första januari fyllde kennelnamnet Big Brazzel 25 år!

I början av januari föds 8 valpar, 2 hanar och 6 brunvita tikar efter "Cindy" Fire´n Ice Angeleyes och "Mikey" Big Brazzel Thunderball,
för mer information, se tidigare valpkull efter Cindy och Mikey

I januari blev Doris BIR och BIS-2 veteran i Strömsholm nationell utställning

I februari blev Chelsea BIR-valp och BIS-3 valp i Mjölby nationell utställning

I slutet av mars blev Charlie pappa till 1 hane och 5 tikar tillsammans med och Jazz, för mer information se Jöjebos hund och kattpensionat, kennel Klovstamon samt på Charlies sida under hans avkommor

I april kvalificerade sig Louise och Eros till SM i juniorhandling som kommer att gå av stapeln i december-2009 på Stockholms internationella hundsutställning

I april blev Chelsea BIS på springer östras utställning
Vår uppfödargrupp blev också BIS på samma utställning

I början av maj blev Eros pappa till 2 hanar och 1 tik tillsammans med Nellie (Big Brazzel Million Dollar Baby), för mer information, se Nellies sida samt Eros avkommor

I början av maj föddes 7 brun vita valpar, 3 hanar och 4 tikar, efter "Chanel" Big Brazzel Time After Time och DKCH(U) EUV05 SECH(U) WW06 NOCH NORDCH PLCH KLBCH KLBV05 KBHV06 DKKV06 KLBV06 KLBV07 DKKV07 KBHV07 DKJUBV07 EUW08 HUCH NORDV08 KBHV09"Tabasco" Sieger's Pool Position, se tidigare valpkull,
Vi sparar tiken, Corall, efter ovanstående kombinaion. se hennes egen sida


9 maj på Gotlands nationella utställning blev Corrine BIR och BIS-3 och tog sitt andra cert
Doris blev på samma utställning, BIR och BIS-veteran
Vår uppfödargrupp blev BIR och BIS-4

Corrine BIR, cert, BIS-3

10 maj på Gotlands nationella utställning blev Chelsea BIR och fick sitt fösta cert endast 11 månader gammal
Vår uppfödargrupp blev där BIR samt BIS-2

Chelsea BIR, cert

I slutet av Maj blev Corrine BIM i Östersund hon fick där sitt 3:e cert.

I början av juni fick Corrine sitt 4:e cert samt blev BIM i Sundsvall

Eros blev BIM i juni i Härnösand

Eros och Sointu (Fi Ee By Lt Lv Balt Ch, by Grand Ch Alfalex Flash) har fått 7 valpar 4 tikar och 3 hanar den 7 juni för mer information, se Eros avkommor och kennel Elestren i Finland


Fem generationer boende på kenneln (Doris, Charlie, Celine, Chanel och Corall)

I slutet av juli blev Zelda BIR på SGVK:s 10 årsjubileumsutställning i Lida utanför Stockholm

Zelda

I juli flyttade Cindy till sitt nya hem, där hon bor tillsammans med Corrines bror, hon lever ett aktivt friluftsliv i en liten flock med mycket aktiviteter, vilket passar henne perfekt.

I mitten av augusti köper vi Caitlin (Barecho Zimply Irresistible), mer information om henne finns på hennes egen sida under kennelns hundar

I slutet av augusti blev Eros BIR och BIS-5 på SSRK:s utställning i Södertälje

Eros BIS-5

I slutet av augusti och början av september, under loppet av en vecka får Figge (Big Brazzel Chance Of A Lifetime) 2 cert

Figge (Big Brazzel Chance Of A Lifetime)

I november blir Corrine Svensk utställnings Champion i  Wången
Eros blir BIM två dagar efter varandra I Wången i november

Corrine Svensk utställningschampion i  Wången 21 november-2009

Eros har varit utställd 30 gånger under år 2009 i championklass, han har fått 29 CK, han har placerat sig i bästa hanhundsklass 21 gånger (bland de 5 bästa hanarna på utställningen), han har fått ett flertal reserv-CACIB, han har blivit BIR och BIS-5 samt BIM 3 gånger under året.

Doris 11,5 år har ställts ut 20 gånger under året hon har fått 19 CK och 1 HP, hon har placerat sig i bästa tikklass (bland de 5 bästa tikarna på utställningen) 10 gånger. Hon blev BIR-veteran 12 gånger och BIM-veteran 4 gånger, hon blev Best in Show veteran 3 gånger och BIS-2 veteran 3 gånger, samt BIS 3 veteran 1 gång och BIS-5 veteran 2 gånger.

Chelsea har ställts ut 30 gånger under året som har gått, hon har fått 18 CK och 10 HP, hon har blivit både BIR-valp och Best in show- valp ett flertal gånger, vidare har hon blivit BIS-valpplacerad flera gånger.
Hon har blivit BIR och fått cert och 11 bästa tik placeringar (bland de 5 bästa tikarna på utställningen).

Corrine har ställts ut 29 gånger under 2009 hon har fått 24 CK och 3 HP, hon har blivit BIR och BIS-4 samt BIM 2 gånger, hon har placerat sig i bästa tikklass 15 gånger under året (bland de 5 bästa tikarna på utställningen) och hon har fått ett flertal reserv-CACIB. I november blev hon svensk utställningschampion.

Zelda är utställd 3 gånger under året hon har blivit BIR samt bästa tikplacerad (bland de 5 bästa tikarna på utställningen).

Chanel har varit utställd 2 gånger under året, då hon har fått en valpkull.

Caitlin har blivit utställd 5 gånger i valpklass under 2009 och hon har fått 3 HP, blivit BIR-valp 2 gånger och BIS-2 valp samt BIS-4 valp.

Corall har ställts ut 5 gånger under året som har gått. Hon har fått 3 HP och blivit BIR-valp 2 gånger samt BIS-5 valp och BIS-3 valp.

Charlie och Celine har under året inte ställts ut.

Vi har visat 5 uppfödargrupper under året alla grupper har fått HP och blivit bästa grupp, BIR-grupp. Tre av grupperna har BIS-placerat sig som BIS-1, BIS-2 och BIS-4.

Louise och Eros kvalificerade sig för svenska mästerskapen i juniorhandling under året.
Louise och Andrea Ewerts har vunnit flera juniorhandlingtävlingar under året med flera av våra hundar.

Andrea samt  Michael och Louise har på alla dessa utställningar visat kennelns hundar, på ett mycket proffsigt sätt, stort tack till er och till andra som har ställt upp. Våra hundar skulle inte ha meriterat sig så bra utan ungdomarnas starka intresse och mycket bra insatser i utställningsringarna under år 2009. Vi har som vanligt rest en hel del genom landet och det har ibland varit jobbigt och motig, men vi är mycket nöjda med alla goda resultat som vi har uppnått.

Det har varit mycket roligt att flera av hundarna som är födda på kenneln har visat framtassarna i utställningsringarna bland annat Figge som under året har fått två cert, Mikey, Jasmine och Vilja som har fått CK. Bosse, Zimba, Lovis, Nellie, Mimmi och Cherry som har fått etta i sina klasser samt placerat sig bland de 5 bästa, och så alla unga lovande tik- och hanhundsvalpar som både blivit BIR och BIS-placerade, Alice, Daffy, Sammy, Magnum och Mixa. Stort tack alla ägare som har ställt upp med sina hundar och även de åkt landet runt för att ställa ut sina jättefina hundar.

Förutom utställningar har hundar som är uppfödda på kenneln meriterat sig och fått pris bland annat i  viltspår, agility och lydnad, stort grattis!

Även ett stort grattis till flera av Eros och Charlie avkommor som har meriterat sig i både Sverige, Norge och Finland både vad gäller utställning, viltspår, jaktprov mm, det har varit så roligt att ni har hört av er och berättat hur det har gått för killarnas avkommor, tack för det!

Vi ser med spänning fram emot 2010 då vi både väntar och planerar nya valpkullar och vi ser fram emot många nya utställningar.

Chelsea blev årets juniorspringer 2009

Chelsea BIR och cert SSRK Visby maj-2009
Eros blev 7:a årets utställningsspringer 2009
Chelsea blev 10:a årets utställningsspringer 2009
Corrine blev 13:e årets utställningsspringer 2009

Corrine och Eros blev springer östras utställninghundar-2009

Corrine och Eros springer östras utställningshundar-2009
Chelsea 3:a årets springer östras utställningshund-2009
Figge (Big Brazzel Chance Of A Lifetime blev 4:a springer östras utställningshund-2009
Doris blev 5:a springer östras utställningshund-2009
Mikey (Big Brazzel Thunderball) blev 7:a springer östras utställningshund-2009
Chanel och Alice (Big Brazzel All About Love) delade på 8:e platsen som springer östras utställningshund-2009

Senast uppdaterad: 2013-12-17