UTSTÄLLNINSTRÄNING 2016-06-11


Lördagen den 11 juni-2016 bjöd vi in de som har en Big Brazzel hund och som var intresserade av att få handledning i utställning och handlingteknik.
Det var runt ett tjugotal hundägare med hund i åldrarna 10 månader till 7 år från Big Brazzel som hade samlats för att på olika nivåer träna hur det går till på en utställning och hur man på bästa sätt kan visa sin egen hund
och lära sig sin egen hunds olika brister och fördelar.
Alla hundar fick vara inne då vi fikade och Andrea gick igenom en springers anatomi och rasstandard och vad och varför olika domare dömer samma hund olika.
Vi hade förberett fika uomhus i trädgården men precis klokan tolv då alla kom så började det regna, så vi fick flytta in alltihopa och fick sitta på vår  uteplatsi stället


 

 
Cashmir får vara Andreas demonstrations hund då det gäller anatomi.


När genomgången är klar och alla har fikat klart så går vi tillsammans till ett närliggande grönområde för att praktiskt träna.


Alla som inte har fårlåna utställningskoppel och Andrea böjar med att visa hur man på bästa sätt ställer upp sin hund. Sedan får alla ställa upp sina hundar och Andrea går runt och korrigerar var och en.


 

Efter alla uppställningsförsök var det sedan dags att snyggt springa med sin hund att ha kontroll på var domaren står och springa i lagom tempo med sin hund.
Då det var hundar som aldrig hade ställts ut förut och hundar som redan var utstälningschampions och mycket erfarna så delade Andrea in hundarna lite efter hur de hade erfarenhet.


Efter att alla hade tränat att springa tillsammans, fick va och en ställa upp sin hund igen och sedan sprnga enskilt.

 


 
Tack alla som kom och tveka inte att höra av er om ni vill ha råd och tips inför en utställning

 

Senast uppdaterad: 2016-06-13