VALPTRÄFF 5 OKTOBER-2013

Lördagen den 5 oktober hade vi valpträff för Cailtin, Chelsea och Chanels båda valpkullar. I Caitlin och i Chanels första valparkull var valparna mellan 10-11,5 månader och i Chanels nästa kull och Chelseas kull var valparna 4-4,5 månader. Vi hade förberett med varm tomatsoppa, mycket gott bröd och kaffebröd av alla slag som Britt-Marie, Anders och Camilla hade bakat. Gudrun hade kakor med sig samt Patricia och Peter hade bullar med sig, stort tack alla ni. Våra vuxna hundar fick under dagen vara hemma hos Andrea och Christer och Christer var hundvakter hos dem där. Vi var ungefär 30 personer och ett tjugotal hundar från fyra olika valpkullar och så hade vi några fyrbenta hedersgäster som var med som sällskap. Då vi har inte så stort så fick vi sitta både ute och inne och lite varstans men stämningen var mycket god och alla hundar skötte sig exemplariskt. Innan och efter själva träffen så regnade det, men vi hade enormt tur och slapp bli blöta då vi var ute och tränade.









Efter att alla hade ätit sig mätta av den varma soppan och fikat så var det dags att tillsammas gå till en närliggande äng för att fortsätta träffen. En del gick, jag och några till tog bilarna. Jag hade med mig fullt av priser som vi själva har vunnit under året på olika utställningar, som skulle skänkas. Foderföretaget Mera Dog var snäll och sponserade valpträffen med fina valppåsar med hundgodis och andra saker så alla fick en påse var från dem. Lia som äger Mikey (Big Brazzel Thunderball) bror till Chanel och hans son Sammy (Big Brazzel Absolut Power) hade förbett med en tipspromenad med hundfrågor så att fick lite att klura på. Lia är utbildad valpinstruktör och en mycket uppskattad sådan och hon höll i valpträningen och för att det skulle vara så effektivs som möjigt delades valparna upp i två grupper efter ålder. Då den ena gruppen tränade var den andra gruppen hos Andrea Ewert som gick igenom lite om utställning och vad som händer på en utställning och hur man ställer upp sin  hund och vad man ska tänka på för att framhäva sin hunds alla fördelar.


Lite priser står uppställda













Vilka showhundar som tränas upp så roligt att se



Alla var mycket motiverade och duktiga och Lia sa till mig efter träffen att hon tyckte alla ägare och hundar var så duktiga, hon var mycket imponerad

Kontaktövningar drillades och att kunna gå fint i kopplet var det som fokus lades på och det kan väl alla hålla med om att det är nog det som är svårast att få till det första året av valpens liv

 
Britt-Marie och Gudrun räknar ut poängen på tipspromenaden



Så vad det då dags för spingerracet, en tävling så går ut på att få sin hund på alla sätt och vis att springa en sträcka på cirka 50 meter så fort sm möjligt.
Jag håller i en hund i taget och sedan ska de springa till sin eller sina ägare så snabbt som möjligt medan vi tar tid på hur snabbt det går.


Alla hade verkligen olika springstilar, ögonen upp, ner, bakåt eller åt sidan, t o m för ögonen. För att det inte skulle bli orättvist så fick de yngre valparna springa i en klass och de äldre i en annan.
Vinnaren i den yngre klassen blev delad mellan Lykke och Jojo. Den snabbaste valpen från den äldre klassen blev Charma tätt följt av Trazzel och Prada. Även Caitlin tävlade med rekord tid, men den hund som var snabbast av alla visserligen är hon 1,5 år det var Clara det, tror att hon sprängde banrekordet i springerracet.

 
 

 








Det var mycket jämt i tipspromenaden alla hade nästan full pott på hundfrågorna och det skiljde bara några poäng mellan alla, så duktiga och upplysta alla ägare var så imponerande. Elton och Texas ägare fick en delad första plats, grattis.
Sedan var det prisutdelning i springerracet.

Härlig mysbild efter en lång lång dag, Liam myser med Colleen, se nedan.

Sist men inte minst en fin grupp bild på alla duktiga hundar med ägare, saknas några. Efteråt samlades några hemma hos oss för att fika och trimma lite hundar.

Dagen var mycket lyckad och jag tror att de flesta var nöjda. Tack alla för en trevlig dag och tack alla som hjälpte till och lycka till med era jättefina hundar!

Senast uppdaterad: 2013-10-06